Fiziksel Tiyatro Atölyesi 5 Temmuz’da Başlayacak

ASSITEJ Türkiye Merkezi her ay farklı başlıklar altında gerçekleştirdiği atölyelerine Temmuz ayında da devam ediyor.

5-15 Temmuz tarihleri arasında “Oynayan Beden ya da Bedenle Oynamak” adı altında gerçekleştirilecek olan fiziksel tiyatro atölyesi, kendi bedeninin sahne üzerindeki olanaklarını keşfetmek isteyen herkese açıktır.

Ayrıntıları aşağıda yer alan atölyeye kayıt yaptırmak için assitejturkiye@gmail.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Atölye Yürütücüsü: Yasin Yürekli
Atölye Süresi: 60 saat (6×10)
Ücret: 500TL / 400TL (Öğrenci ve Assitej üyeleri için)
Katılımcı sayısı: 5-12

Atölyede, Jacques Lecoq pedagojisi esas alınıp, bedenin keşfedilip, oyun üretme/kurma malzemesi olarak, olanaklarının araştırılmasına çalışılacaktır.
Fiziksel oyun/hikaye yaratma ve anlatma teknikleri üzerinden, temel düzeyde; mim, çizgi mim, dramatik akrobasi, gibi temel beden/oyun alanlarına dair kısa örnekler çalışılıp, beden ve sesle sahnede atmosfer, anlam yaratımının olanaklarının keşfedilmesi amaçlanmaktadır. Bedenin sahnede, fiziksel eylemle; anlatan/anlatılan, gösteren/gösterilen olma halleri üzerinden, hikaye oluşturma ve anlatma yolları araştırılacaktır.

Atölye programıise şöyle;

-Hemen her gün, hareket bilgisi, fiziksel rahatlık, farkındalık ve enerjnin ekonomik kullanımı gibi temel çalışmalar

-Lecoq temel hareketlerden örnekler ve mim çalışmaları

-Gün aşırı “Pantomime blanche” tekniğinden örnekler, ve bu tekniği kullanarak karakter, hikaye, atmosfer yaratmak.

-Temel düzeyde akrobasi çalışmalarından örnekler ve akro hareket ile hikaye, zaman/mekan, durum, atmosfer yaratımı için oyun çalışmaları.

-Ses ve atmosfer oluşturmak, ses ile oyun üretmek.

-Bedenin mekan içinde fiziksel oluş halleri; anlatan/anlatılan olma durumu, dönüşme teknikleri, üretken ve değişken oyun/beden bilgisi.

-Karakter yaratma yöntemleri/teknikleri. Beklenti, merak, durum, atmosfer oluşturma ve oyun kurmanın, hikayenin anlatılma sürecinde fiziksel olanaklar.

– Solo ve toplu hikaye anlatmanın fiziksel olanakları, (sözlü, sössüz) anlatıcının bulunduğu pozisyon ve seyirciyle kurduğu ilişki, üzerine çalışmalar.

-Ayrıca katılımcılardan gün aşırı olmak üzere, atölye içinde yapılan araştırma ve çalışmalardan, ertesi güne sunmak üzere bireysel ya da grup olarak çalışma yapmaları istenecektir.

Yer bilgisi kısa zamanda katılımcılara duyurulacaktır.