2002 Top 10

2002 senesinde ankarasosyete.com da en cok ilgi gören on haber :
1- ABSOLUTELY YIKILDI !!!Ankara’ nın sevilen simalarından Selçuk Türköz’ ün hem doğumgününü kutlayıp, hem de yeni kurduğu “SUGAR Organization” ın tanıtımını yaptığı parti Cumartesi gecesi Ankara sosyetesini biraraya getirdi.
Meyhane ve Jackies’in de işletmecisi olan Suat Durukan’ ın mekanı Absolutely’de gerçekleşen parti sabahın ilk ışıklarına dek sürdü. Perküsyon süperdi. Hem evsahipliği hem de dj lik yapan Selçuğun yanında Claude Challe çömez kalır. 3-5 plak gönderelim hayrına da adam Ankara nasıl eğleniyor öğrensin.
Ankara cemiyet hayatının önde gelen isimleri oradaydı.

Kerem Okman, Can Helvacıoğlu, Sanem – Sarp Evliyagil, Tüzün Mirza, Ozan İçkale, Zeynep – Selçuk Börekçi, Begüm – Murat Börekçi, Bülent Güdüllüoğlu, Ali Cireli, Gülben Cirav, Ufuk Hattat, Zafer Ceyhan, Ayşe – Zeynep Köksal kardeşler, Ali Mete, Volkan Büyükhanlı, Erkan Kirişçi, Ayşegül Karaca, Yüksel Karaca, Pınar Mengü, Semin Akcan, Tunç Özden …
Yarı Ankaralı popçu Kenan Doğulu’nun Mayday’deki konserinde yine ünlü isimlere hasret Ankaralılar buluştu. Başta tabii ki Volkan Büyükhanlı olmak üzere Can Helvacıoğlu , Kerem Okman, Bleda Kaçar, Yiğit Akın, Alp Bekit, Ali Bekçi, Barış Çapan, Yavuz Seyrek, İhsan Yılmaz ve daha pek çok tanıdık sima biraraya geldi.

2- Kenan ve Palmiye
Çok çevreci olduğunu göstermek için sahnenin önüne gerçek boyutlarında şoklanmış palmiye (ben Kenanın yeni vokalisti zannetmiştim) koyan Mayday yetkilileri gece boyunca askeri disiplinle çalıştılar ama ayakta kalanların sahneden çok barı seyretmesine bir çare bulamadılar, belli ki Mayday bu tür sahne programları için dekore edilmemiş fakat yazlık havuzkenarında sahne sorunu yaşanmayacak olması sevindirici.
Kenanın klasik programını sunmadığı (“ken-on” bile yapmadı.) gece 02:30 gibi erken bir saatte sona erdi, herhalde haftaiçi işi olanları düşündü:)
Uzun sözün kısası çarşamba gecesi için en iyi seçenekti Mayday, umarız ilerleyen günlerde diğer popüler sanatçıları da bizlerle buluştururlar.
p.s: lütfen palmiyeyi biraz budayın.

3-BBG Gerçeği”1. Yarışmacıları seçen ekipte psikologlar bulunmaktadır. Eve kabul edilen yarışmacılardan en az bir kaç tanesinin psikoloğunun bozuk olmasına dikkat edilir. Psikopat yapılı, depresyonda vs. olanlar özellikle eve kabuledilir. (Örnek ; 1. Yarışma ERAY, 2. Yarışma EDİ, 3. Yarışma GAYE)
2. Psikolojisi bozuk olan yarışmacılar sonuna kadar yarışmada tutulurlar, puanlama tümüyle hayalidir. Ratingi artıracakları için elenmesi istenmeyenler sonuna kadar barajda tutulurlar veya birinci yapılırlar. Kimin derecede olacağı önceden belirlenmiştir. (Örnek : son yarışmada GAYE’nin birinciliğe ortak edilmesi)
3. Taksiye müşteri görüntüsü ile binen kişilerin birçoğu aslında kanalın adamıdırlar. Bu kişilerin konuşmaları özellikle günlük özetlere dahil edilir. Bu sayede hem yarışmacılar, hem de ekran başındaki izleyiciler etkilenir.
4. Yarışmacılara oy vermek için arayanlar veya mesaj atanlar …’e yüklü fatura öderler sadece. Çünkü, bu oylar kayda alınmaz. Ancak herhangi bir denetleme yapılması olasılağına karşı da, … santrallarında gerekli ayarlamalar yapılır ve dereceye sokulmak istenilen yarışmacılara daha çok oy gönderilmiş gibi yapılır.
5. Bazı yarışmacılar başından beri kanalın adamıdırlar. Bunların görevi, yerine göre tartışma yaratma, provakasyon, yönlendirme bazen de dengelerle oynamaktır.
6. Dereceye giren yarışmacılara bazen kimi elemesi gerektiği kanal tarafından söylenilir. Elbette yarışmacı da, kendi seçimini söylüyormuş gibi kanalın isteğini yerine getirir.
7. Yarışmada oylamada göründüğü gibi bölgeler falan yoktur. Tüm oylama tek bir merkezden yapılır ve zaten puanlarda önceden kağıt üzerinde hesaplanmıştır.
8. Programın çok izlenebilirliğinin sağlanması için sürekli tartışma ve gerilimin üst noktada tutulması gerekmektedir. Ev içinde dengelerin nasıl olacağı, evin dışında kanal tarafından kararlaştırılır. Oylamalarla, eve gönderilen mesajlarla, taksiye bindirilen sahtemüşterilerle evde olaylar yaratılır ve yönlendirilir.
Kaynak:
BBG Eski Yapımcısı ve Star eski çalışanı BİLGEHAN ÖZ

4- Maybeach Dağ, taş zengini Ankara’da yazlık mekanlar eskiden bina aralarında kalan müstakil villalardı, pek çok farklı yer açıldı bugüne kadar ama bence en güzeli May Beach olmuş.

Açılışına gittiğim mekan gerçekten çok hoş olmuş, küçük bi kumsal da koymuşlar, minderler, havuz, dev ekran, sanki Ankara’da değil Kuruçeşmedeyiz, pek çok insanın söylediği gibi “Laila özentisi” ama başarılı bi benzetme yapmışlar, şimdilik görebildiğim tek sorun içeriye alınan irili ufaklı “sap” tabir edilen rahatsız edici bakışlı ve görünümlü Memoliler.

5-Hayırlı Olsun
“Ankara’nın tanınmış simalarından Selçuk Türköz bakmış eğlenemiyor çareyi kendi organizasyon şirketi’ni kurmakta bulmuş, ilk partisini de 30 mart’ta Absolutely’de vericekmiş.”

6-Ankara’yı neden seviyoruz?
“- Elmadağ gibi olimpik bir kayak pistine sahip olmamız
– Abdurrahim albayrak’ın ankaragüçlü olmaması
– Ankaralı turgut
– Türkiye’nin dünya çapında meshur tek pembe dizisi, meclis tv. “Cumhurbaşkanı bana anayasa fırlattı”
– Belediye otobüsünün tam i-matti önünde durması
– Sushiye kebap kültürünü entegre eden ortaya karışık sushi tabağı
– Abi valla absolut, bak ben de içtim, biz de yerli yok
– Allah çarpsın ki kız arkadaşım içerde
– Hamili kart yakınımdır
– Bura’nın sahibi kimse o gelsin
– Sports’ta don’la havuza girebilme imkanı
– Maltepe pazarı ve abla valla kurtarmaz lafı
– Uzaya da gitseniz hep bir Ankaralı
– Değişmeyen suratlar, her yerde aynı simalar
– Spora verilen önem, tüm kaldırımların engelli koşu pisti şeklinde döşenmesi
– Tüm süs havuzlarının halka açık yüzme havuzu olarak kullanılabilmesi
– Her düğünde misket oynama mecburiyeti
– ankarasosyete.com

7-Jenifer Lopez Ankara’da
Jennifer Lopez’i tebdili kıyafet dolaşırken yalnızca ankarasosyete.com tanıdı!
Ünlü şarkıcı Migros’ta tebdili kıyafet dolaşırken ankarasosyete.com’a yakalandı. Menajeri: “Jenifer Lopez, Sugar Organization tarafından Jackies’de gerçekleştirilecek özel bir partide konser vermek için geldi”diyor. Fakat aldığımız bir duyuma göre ünlü mütteahit sevgilisiyle buluşmak için gelmiş. “Bıdı bıdı çekirge”yi çok beğenen şarkıcı, anlaşma sağlanırsa şarkının Latince versiyonuyla 2003’de fırtınalar estireceği de aldığımız duyumlar arasında. Nisan 1!
8-BODRUM-ÇEŞME-MYKONOS-IBIZA…

ankarasosyete.com ekibi olarak, siz değerli takipçilerimiz için bütün yaz çok çalıştık, hiç tatil yapamadık:) ve en popüler tatil yerlerini gezerek sizlere neler kaçırıp kaçırmadığınıza dair son haberleri getirdik. Yazı dizimize ilk olarak Bodrumla başlıyoruz…

ankarasosyete.com ekibi olarak, siz değerli takipçilerimiz için bütün yaz çok çalıştık, hiç tatil yapamadık:) ve en popüler tatil yerlerini gezerek sizlere neler kaçırıp kaçırmadığınıza dair son haberleri getirdik. Yazı dizimize ilk olarak Bodrumla başlıyoruz…

Yıllardır Türkiye’nin en popüler tatil ve eğlence cenneti olan Bodrum, bu yaz bizi hayal kırıklığına uğrattı.

Şehir merkezi terkedilmiş kasaba gibiydi. Bütün esnaf kan ağlıyordu. Doğrusu biz de mecbur kalmadıkça pek Bodrum içine inmiyorduk.

Koca Don Restaurant senelerdir olduğu gibi deniz mahsulü seven ve anlayanların tercihiydi.

Geçtiğimiz senelerde arkadaş, eş-dost görmek için kapısında kuyruk beklenilen Küba barda bu kalabalıktan eser yoktu, hatta tanıdık kimse yoktu.

Mehmet Ali Erbil’in ortak olduğu Mali (hani bütün yaz anahaberlerde bile, Ahmet Ertegün’ün dünyaca ünlü misafirlerini bu barın gürültüsü yüzünden ağırlayamadığı için sık sık açılıp kapandığını izlediğimiz bar) topçu-popçu dediğimiz televole kitlesine hitap ediyordu.

Zevki Sefa’da Fatih Ürek ve Asena sahne aıyordu.

Gümbet’e girince afallıyorsunuz ‘acaba yanlış bir yere mi geldim? Uzakdoğu bu kadar yakın mıydı?’ diyorsunuz. Çünkü ismi değişmese de artık herşeyiyle Gümbet bir China Town olmuş:)

Hemera Club sabaha doğru ‘hala dans edicem’ diye tutturan technocuların mekanı ama çok boş oluyordu.

Herhalde ünlü playboy Murat Cevahir de ortak olduğu için, Torba’ daki Harbour Beach’ te manken popülasyonu bir hayli yüksekti.

Polo 13 (ex Şaziye)’de hareketli ve renkli sahnesiyle gençlerin tercih ettiği Kenan Doğulu ve Serdar Ortaç sahne alıyordu.

Yazı dizimize bizim de tercih ettiğimiz Türkbükü’ndeki mekanlarla (BEE, Havana, Shipahoy…) devam edeceğiz.

9- Bodrum mu! ı ııh
Eğlencenin Türkiyedeki tek adresi, yaz aylarının mecburi istikameti Bodrum bu sene yine doldu taştı ama kimlerle ?

Eskiden sadece belirli bir tabakaya hitap eden Bodrum artık her kesimden fakat çoğunluğun televole meraklısı …ların ve çoluk çocuğun istilası altında, tek tük düzgün insan görünce seviniyorsunuz.

Barlar sokağı zaten kan ağlıyordu artık ağlayamıyor bile, Türkbükü B.E.E. (Bodrum Eğlence Enstitüsü) ile renk kazanırken Habana bi hayli kötülemiş. Shipahoy’da iğne atsan yere düşmez hakkını yemeyelim burada düzgün insanlar çoğunlukta. Maki tam anaokulu olmuş, Mali’de popçu playboy geçinenler takılıyor, Harbour Beach yeni bir soluk; mankenler fink atıyor, vs. vs. yani anlaşılan Bodrum’un eski tadı yok, televizyondan gözüktüğü gibi değil, evet herkes oraya gidiyor fakat eskisi kadar mutlu dönmüyorlar.

10-İbiza İbiza İbiza
Değerli ankarasosyete.com severler, yıllardır İbiza hikayeleri dinler dururuz, dünyanın sayılı eğlence adalarından belki de birincisi olarak gösterilen İbiza’ya sizler için! gittik, gezdik, gördük.
Eğlence mekanları gerçekten çok iyi teknik altyapıya sahip, ses ve ışık oyunları David Coperfield gösterilerini aratmıyor; dans gösterileri, hokkabazlar, cambazlar, sihirbazlar, bir metre topuklu x’ler, sahne şovları, hangi birini seyredeyim derken sabah oluyor.

Dünya’nın neredeyse tüm ünlü djleri bir disko ya da bara ortak, Roger Sanchez, Pacha’ya, Paul Van Dyk, Amnesia’ya, Carl Cox, Space’e bir kaç örnek.
Yeryüzü’nün en büyük diskosu’da artık eskimeye yüz tutmuş bu ada’da :Privilege.
Privilege tam bir sirk; Manumission adlı sahne şovu sabahın ilk ışıklarına dek devam ediyor, disko içinde bulnan hediyelik eşya dükkanında sıraya girmek cesaret ister, girişler gündüz 30-35 Euro arası, gece 40-50 Euro arası değişiyor.
Önümüzdeki günlerde İbiza ile ilgili daha pek çok bilgi ve Mykonos, Mallorca bilgileri de yine ankarasosyete.com da …

PAYLAŞ
Önceki HaberDining 28 Grand Opening
Sonraki HaberBülent Töret’e Mutluluklar!
AnkaraSosyete.com 2002 yılının Mart ayında yayın hayatına başladı. Internet yayıncılığının emekleme yıllarında hem internet reklamcılığına hem de Ankara gece hayatına damgasını vurdu. 2005 yılında Türkiye'nin 75. 2006 yılında 173. 2008 yılında ise 251. en çok ziyaret edilen sitesi oldu ( kaynak: alexa). 200 000 e yakın Ankaralı'yı fotoğraf karesine sığdıran AnkaraSosyete.com 12 yılda yüzlerce partiye ev sahipliği yaparken milyonlarca ziyaretçiyi de web sitesinde ağırladı. AnkaraSosyete.com ilk günkü heyecanı ile Ankaralılara hizmet vermeye devam etmektedir.